LOGOSchild Uitbergen

Werkgroep Erfgoed Uitbergen

Projecten

Projecten

We verzamelen voordurend alle foto's, kranteknipsels en documenten van Uitbergen. We kunnen dit maar doen met uw hulp. Alles wordt ingescand en teruggegeven. Schenkingen zijn natuurlijk ook welkom.

Toekomst

Waaraan denken we voor komende tentoonstellingen ? Sommige onderwerpen liggen voor de hand, andere worden ons toegeworpen. Bijvoorbeeld de herdenking van Wereldoorlog 1 in 2014.

* We hebben een boek over de verenigingen van vòòr 1950. En vervolg met de verenigingen van na 1950 ligt voor de hand. Wil u ons daarbij helpen ? We zoeken informatie, verhalen en foto's van de verenigingen uit uw jonge tijd. En dat zijn er veel: voetbalclubs, supporterclubs, visclubs, jeugdverenigingen en jeugdclubs, enz.
* Een nieuwe tentoonstelling over de postkaarten en straatbeelden. In 2004 deden we dat al, maar toen is alles vlug moeten gaan. De foto's waren nauwelijks gedocumenteerd. Er is geen boek van deze tentoonstelling. We hebben daar veel vraag naar.
* Uitbergen had zijn 'notabelen': kasteelheren, schooldirecteurs, burgemeesters, pastoors.
* Heeft Uitbergen BV's voortgebracht ? In de nationale politiek, op TV of op andere manier ? Wellicht kan u ons tips geven.